Santa Maria Maggiore

Idag firas invigningen av Santa Maria Maggiore i Rom. Bland de 80 Mariakyrkorna i Rom är Santa Maria Maggiore den största. Den är också en av de fyra patriarkkyrkorna och en av de sju pilgrimskyrkorna. Här har den dagliga mässan genomförsta i oavbruten följd sedan 400-talet.

Legenden berättar att Maria uppenbarade sig för Påve Liberius och patriciern Johannes, natten till den 5 augusti 352. Maria gav dem i uppdrag att bygga en kyrka där det skulle falla snö nästa morgon.

Den 5 augusti föll det snö på Esqilinkullen och där bestämde man att bygga en kyrka.

Kyrkan har byggts till genom århundraden Kampanilen är från 1300-talet Det gyllene kasettttaket med det första guldet från Amerika kom till i slutet av 1400-talet-början av 1500-talet.


Sidokapell och utbyggnader för prelaterna kom under 1500-1700-talet.

 

Påven Fransiskus besökte tidigt på morgonen, den första dagen som påve, Santa Maria Maggiore för enskild bön, han hade blommor med sig. Han har också i ett tal nämnt att han ber att Maria ska beskydda Rom.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>